Инструкции за употреба

Благодарим Ви че избрахте гъвкавият и удобен Сифон за Сметана домашен шеф. С този универсален кухненски инструмент може да създадете разнообразни леки десерти, кремове и сладко кисела пяна, както и сосове.


Преди да използвате Сифона за Сметана домашен шеф моля прочетете тези инструкции много внимателно.


Инструкции за употреба:

1. Когато използвате Вашият Сифон за пръв път или не сте го ползвали дълго време го изплакнете първо с топла вода, а след това със студена вода преди да го напълните със сметана.

2. Напълнето го с добре охладена сметана или други съставки в зависимост от рецептата. Не пълнете Сифона за сметана с по-голямо количество от това което е отбелязано на бутилката (0,5 л.). Когато подготвяте дадена рецепта моля разтворете добре твърдите частици за да предотвратите запушвания.

3. Поставете уплатнението в главата (фигура 1 ) и я завийте на бутилката равномерно и здраво. Главата е в правилна позиция когато резбата е видима. Не пренавивайте.

4. Поставете професионалният патрон за сметана (N2O) в държача за патрони. За гарантирано качество използвайте единствено патроните за сметана предлагани от Raiskigaz.com.

5. Завийте държача за патрони на входящият винтил (фигура 2) докато съдържанието на контейнера не е освободено със съскащ шум. Използвайте по един патрон на всяко зареждане. Когато използвате готварска сметана раздрусайте по-живо 4 до 5 пъти сифона във верикална посока. Когато използвате по леки сметани или други миксове раздрусайте до 10 пъти. Развийте държача за патрони и патрона. Лек съскащ звук е напълно нормален докато развивате. Премахнете и освободете металният патрон, който може да се рециклира за старо желязо.

6. За да освободите съдържанието дръжте сифона във верикално положение (като накрайникът за декорация е насочен надолу) на около 1см от повърхността. За да започнете да декорирате натиснете ръчката леко (фигура 3). Ако сметаната не достатъчно втвърдена разклатете още веднъж. Не разклащайте повече когато го ползвате по-късно.

7. Винаги дръжте Вашият Сифон за сметана домашен шеф в хладилник. (НИКОГА В КАМЕРАТА ИЛИ ФРИЗЕРА!!!)

8. Съхранение при пълен сифон: Премахнете накрайника за декорация от адаптера, измийте накрайника добре и го поставете обратно. След това поставете Вашият сифон за сметана в хладилник. Съдържанието ще остане свежо за няколко дни.

9. Почистване и съхранение на вече празният сифон за сметана домашен шеф:
-Преди да го отворите освободете останалото налягане в него като продължително натискате ръчката.
-Отвийте главата и отстранете уплатнението, както и накрайникът за декорация. Дръжте края на клапана доката с другата ръка развивате адаптера.
- Почистете много добре всеки отделен елемент със лек почистващ препарат
- Оставете отделните части да изсъхнат добре и съхрането бутилката и главата поотделно
- Не почиствайте ботилката, главата или някой от другите компоненти на Сифона за сметана в съдомиялната!
- Не почиствайте нито един от компонентите на Сифона за сметана във вряла вода!

Полезни съвети:
1. Преди да напълните сифона го охладете добре на студено течяща вода или в хладилник.
2. Използвайте единствено и само разтворими съставки. Неразтворими съставки като семена, целулоза и други , са предпоставка за запушване на изпускателния клапан или да навредят на нормалната функционалност на Сифона за сметана Домашен шеф.
3. За подсладяване е най-добре да изпозлвате захар на прах или течен подсладител. Захар на гранули или сол първо трябва да бъде разтворена във вода или мляко. Използвайте също така само подправки на прах или в течно състояние.
4. Прекаленото разклащане ще направи сметаната твърде твърда, затова моля разклащайте само 3-4 пъти. Не разклащайте всеки път преди употреба.
5. Когато освобождавате съдържанието винаги дръжте сифона на обратно (накрайникът за декорация да сочи надолу) или в противен случай налягането ще бъде освободено и част от сметаната ще остане вътре.
6. За най-добри резултати сервирайте веднага след освобождаването
7. За дълго съхранение моля дръжте ботилка и главата отделно.

Инструкции за Безопастност:
1. Сифонът, също както патроните са съдове под налягане така че изискват повишено внимание при употреба и грижи.
2. ВНИМАНИЕ: Използвайте само и единствено оригинални резервни части закупени от нас! Никога не комбинирайте с резервни части от други производител.
3.Do not attempt to make any modifications to the whipper yourself.
4. Всеки опит да поправите Вашият сифон за сметана собственоръчно или не спазена манипулация ще доведе до прекратяване на гаранцията.
5. Никога не използвайте сифонът ако е повреден. Ако сифонът за сметана е паднал на земята моля изпратете го за проверка на сигурността.
6. За поправки молим винаги да изпращате целият комплект(глава и бутилка)
7. За резервни части моля свържете се с нас.
8. Моля пазете иснтрукциите и проверявайте сайта за допълнителна информация.
9. Използвайте единствено оригинални патрони закупени от нас. Ако сифонът е препълнен с течност или N2O защитния клапън позволяващ определена част от N2О да влезе в сифона, ще освободи автоматично допълнителното налягане по време на пълненето. Ще чуете че налягането излиза от малка дупчица в страни на всумактелния клапън. Ако това се случи моля не зараждайте сифона с повече патрони!
10. Дръжте Сифона за пяна на далеко от деца.
11. Сифонът за сметана може да бъде използван за разбиване на течности за подготовката за сметана, пяна, сосове, кремове и други.
12. Всички Сифони за сметана се сглобяват много лесно, така че моля не използвайте сила.
13. За безопаснот моля не накланяйте сифона при презареждане на патроните или при отвиване на главата.
14. При неправилно пълнене на сифона с твърди съставки, които могат да предизвикат запушване на вала, моля направете следното: В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ РАЗВИВАЙТЕ ГЛАВАТА! Поставете сифона във вертикална позиция с накрайника нагоре, поставете го в мивката и изчакайте съдържанието да се оттаи на дъното. След това покрийте главата на сифона с дебела хавлия и натиснете ръчката няколко пъти докато газа е напълно освободен. Ако все още неможете да отвиете главата моля изпратете ни го за поправка.
15. Отваряйте Сифона за сметана единствено и само когато се уверите че няма налягане в бутилката. Натискайте ръчката докато съскащият звук спре.
16. Не излагайте Сифона за сметана домашен шеф на горещина( слънце, фурна, микровълнова и други)
17. Не поставяте сифона в камерата или във фризера.
18. Когато го почиствате моля премахвайте единствено частите посочени във фигура 1.
19. Не използвайте никакви остри инструменти или абразивни материали при почистване на бутилката.